Drømmen om større bryster

Større bryster
Linse Kessler er det perfekte eksempel på en kvinde, som åbenbart synes, at jo større brysterne er, jo bedre er de også.

Advarsel! Dette indlæg kommer til at have en lettere mavesur undertone, for jeg er simpelthen så træt af det fænomen, som jeg i resten af indlægget vil omtale som ”drømmen om større bryster”.

Drømmen om større bryster er nemlig noget, som efter min overbevisning i løbet af de sidste par år har spredt sig som en løbeild blandt landets kvindelige ungdom.

Hvorfor drømmer unge kvinder om større bryster?

Det er et spørgsmål, som jeg gentagne gange har stillet mig selv. Jeg har nemlig aldrig selv hørt til blandt de mest barmfagre procenter af befolkningen, men det har ved Gud heller aldrig givet mig mindreværdskomplekser eller fået mig til at drømme om større bryster. Hvorfor gør unge kvinder det så i dag?

Jeg kan kun finde én forklaring, og det er simpelthen, at ungdommen er blevet mere overfladisk. I de gode gamle dage ville det have været forkasteligt, hvis en ung pige ikke iklædte sig andet en et miniskørt, en lille halter-neck, en push-up BH (for netop at give indtryk af, at man har større bryster, end man egentlig har) og et par tårnhøje stiletter på en bytur. I dag er det derimod en nødvendighed for at ”score” – og nogle steder endda et krav for overhovedet at kunne få adgang til diskoteket.

Medieglorificering af store bryster

Jeg betragter ovenstående som et klart og uomtvisteligt tegn på, at ungdommen er blevet mere overfladisk, men hvorfra stammer denne overfladiskhed? Jeg tør næsten garantere, at den ikke kan være inspireret af forældrene, for der er vel ingen fædre i landet, der alvorligt ønsker sig en datter, som ved hjælp af enten plastikkirurgi eller push-up BH’er snyder sig til større bryster?

Nej, overfladiskheden stammer nemlig fra medierne. Figurer som Linse Kessler og diverse andre ”kendisser” fra reality-verdenen har nemlig gjort det ”sejt”. Det er i dag næsten umuligt at slå op i en avis eller et ugeblad uden at møde mindst ét billede af en letpåklædt kvinde, der i hvert fald har større bryster, end hvad der kan klemmes ned i enten en B eller en C-skål.

De findes i reklamer og de findes i nyheder om de kendte – faktisk findes de over det hele, og dét tror jeg bestemt er medvirkende til, at mange unge kvinder i dag ønsker sig større bryster.

Naturlighed er gået fløjten

Den værste synder er dog ikke push-up BH’en, som i og for sig er ganske uskyldig. Nej, værst er det, når unge kvinder lægger sig under kniven for at få større bryster.

Naturligvis har mennesket sin frie vilje og gudskelov for det. Der skal være plads til alle i denne verden, og det inkluderer også dem, som ønsker sig større bryster – men det gælder altså også for de, der bare ikke har større bryster end en helt almindelig B-skål.

Jeg synes, at der er noget galt, når en kvindes selvværd skal stamme fra størrelsen af hendes bryster. Derudover synes jeg i høj grad også, at det er foruroligende, at naturligheden i den grad er gået fløjten – for hvis nutidens ungdom går med disse tanker, hvordan kommer den næste generation så ikke til at blive?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *