Paradentosebehandling og implantater

Når man først for at vide at man har paradentose, kommer det oftest som en stor overraskelse. Man tænker tilbage på den tid hvor skoletandlægen truede med at netop dette ville ske, hvis man ikke begyndte at børste tænder ordentligt. Der efter begynder man at undre sig, i hvert hvis skoletandlægens trussel virkede. Jeg har for eksempel altid passet godt på mine tænder. Nu må jeg så se frem til en længerevarende paradentosebehandling, som ikke tilbyder nogen garanti, og så, hvis det ikke virker, kan jeg se frem til implantater. Nå ja, gebis er jo også en mulighed, men det havde min mor og hun brokkede sig konstant over det, så nej tak.

Så hvad er paradentosebehandling egentlig? Jo, det er såmænd ikke andet en grundig tandrensning, altså meget grundig, hvor man kommer helt ned under tandkødet. Desværre, når man har fremskreden paradentose som jeg, så er chancerne for at blive kureret ikke alt for høj. Jeg håber naturligvis stadig, men i mellemtiden er jeg begyndt at undersøge vedrørende implantater.

Implantater er nemlig ikke bare implantater. Der findes forskellige slags, og prisen og kvaliteten er meget forskellig. Der ser dog ud til at kvaliteten er høj i Danmark, selv om prisen også er det. Jeg håber virkelig ikke at jeg taber alle mine tænder og at min paradentosebehandling virker, men hvis ikke det kan være anderledes, så er det da rart at man kan få kunstige tænder der ser ud som det real thing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *