Nu skal jeg snart til min kronebehandling nummer 1.000.000

I min ungdom var der ikke noget der hed kronebehandling, ja faktisk var der ikke megen behandling af tænder. Ingen jeg kendte gik regelmæssigt til tandlægen, og en tandbørste var bestemt ikke det vigtigste indhold på toilettet. Det var et das, fordi mange af os havde slet ikke et toilet i vores hjem. Vi måtte udenfor og tisse. Der må også være nogle af jer der har hørt historien om, at din far eller bedstefar måtte grave sig ud til toilettet gennem flere meter sne.

Anyway, tilbage til hvorfor jeg startede med at skrive dette. Jeg skal til kronebehandling hos min tandlæge i denne uge, og selvom jeg har prøvet det mange gange før, så er jeg lidt nervøs for det. Det er en naturlig del af at gå til tandlægen for mig. Jeg har altid været bange for at gå til tandlægen, også selvom jeg er i foråret af mit liv, så kan jeg stadig blive nervøs på den trælse måde, når det er ved at være tid.

Jeg har egentlig nogle ganske sunde tænder, men jeg har nogle problemer fra mine yngre dage, hvor tandpleje ikke var højest på dagsordenen. Men det er ikke værre end, at det kun betyder, at jeg skal til tandlægen en gang i kvartalet og have mig en kronebehandling.

Jeg synes jeg er heldig, fordi mange af mine jævnaldrende har allerede fået gebis, og det er jeg endda også blevet tilbudt, men min tandlæge mente ikke at det var livsnødvendigt på nuværende tidspunkt, så derfor holder vi os til jævnligt at gå til kronebehandling.

Jeg ville gerne at jeg ikke behøves at gå til kronebehandling, men nu er det bare sådan, så derfor må jeg leve med det indtil min tandlæge siger, at det er en god idé at skifte strategi for mine tænder.

1 Comment

  • Ja vi lider jo alle af forskellige tandproblemer. Jeg gætter på, at du er en del ældre end mig, idet du jævnligt har brug for kronebehandling. Jeg har ikke engang en krone, men jeg går også til tandlægen regelmæssigt. Jeg får nemlig tandblegning omkring en gang om måneden, men er heller ikke helt vild med at gå til tandlægen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *