Insemination af enlige = frihed?

I takt med at vi i det moderne danske samfund bliver mere og mere selvstændige og fokuserede på karrieren, har vi set en udvikling, der tyder på, at danske kvinder venter længere og længere med at få børn. Den stereotypiske moderne danske kvinde ønsker nemlig hverken at lade sig binde eller ofre de professionelle ambitioner for i stedet at agere fodboldmor for en flok larmende unger – nej, den moderne kvinde vil gerne opnå succes i sit arbejdsliv, før hun slår sig ned med en familie.

Samtidig er der dog også foregået en anden udvikling. Insemination af enlige, som førhen har været et mildest talt sjældent fænomen, er nemlig steget i popularitet. Den moderne kvinde ønsker nemlig ikke nødvendigvis at få børn med hvem som helst – nej, hun vil have en ordentlig mand, som har styr på både sig selv og på sin økonomi. Kan hun ikke finde det, må hun jo i stedet benytte sig af insemination og få børnene den vej igennem.

Sådan tænker nogle, og det har været skyld i nogle heftige samfundsdebatter. På den ene side står nemlig de enlige, som synes, at det er helt i orden med insemination af enlige kvinder, for enlige skal vel også have lov til at have børn? På den anden side står derimod de, der mener, at insemination af enlige kvinder strider imod naturen, og at det er synd for børnene, at deres mødre ved at vælge insemination faktisk også vælger at gøre dem faderløse.

Det er en debat, hvor det ikke ser ud til, at der er det store håb om, at de to sider nogensinde vil kunne enes. Begge holdninger bunder nemlig i en grundlæggende forståelse af naturlighed og af kernefamilien, som naturligvis ikke ”bare” kan skubbes til eller ændres. De, der støtter insemination af enlige, ser nemlig ikke kernefamilien som noget, der er aktuelt i dagens Danmark, og det har de i og for sig ret i. I dag oplever mange børn nemlig at vokse op i skilsmissehjem, hvor de måske enten har meget lidt eller slet ingen kontakt med den ene af forældrene, og det tager de ikke nødvendigvis skade af.

De, der derimod er imod insemination af enlige, bestrider ikke dette men mener derimod ikke, at et splittet hjem er noget, som man bør stræbe efter, hvilket naturligvis også er en god pointe. Dertil kommer, at insemination for enlige er et ømtåleligt emne for mændene, idet det faktisk overflødiggør dem.

Hvad er din holdning til insemination af enlige? Tøv ikke med at give den til kende i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *