Hvorfor skal man have en tør kælder?

De fleste ved, at fugt i kælderen er noget, man helst skal undgå. Men hvorfor er det egentlig, man skal holde sin kælder tør? Vi har spurgt Drytech, en dansk virksomhed der specialiserer sig i elektroosmose, og som er etableret af erfarne fagfolk, om, hvorfor danskerne skal være opmærksomme på fugt i deres kældre, og hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

Drytech har siden 2012 etableret mere end 900 systemer, der tørrer danskernes kældre. De er derfor nogle af de mest erfarne på markedet og er førende inden for grønne tørsystemer. Ifølge Drytech er en tør kælder vigtigt. Det modsatte kan nemlig gå ud over ens helbred, og det kan i sidste ende ødelægge hele husets fundament. Drytech har 4 grundlæggende steps, du skal følge, hvis du vil sikre dig en tør kælder.

4 steps for en tør kælder

Det første man skal gøre, hvis man er det mindste i tvivl om, hvorvidt der er for meget fugt i kælderen er at få lavet en fugtighedsanalyse. Du kan læse mere om fugtighedsanalyse og tør kælder her. Med en fugtighedsanalyse måler man murværket for at se, om der fugt og om hvorvidt det er opstigende grundfugt.

Hvis man finder ud af, at en tør kælder ikke er noget man har, bliver Drymat systemet installeret. Du kan læse mere om det effektive system her.

Derefter begynder tørringsprocessen. Systemet er så effektivt, at man allerede efter kort tid vil kunne mærke en stor forskel. Drytech foretager kontrolmålinger efter 6 og 12 måneder for at vise effekten på skrift.

Det sidste step er udtørringsforløbet. Før at fundamentet bliver helt tørt, kan der gå mellem 12 og 36 måneder. Det er meget forskelligt fra fundament til fundament, hvor lang tid det tager at få en tør kælder.

 

Lad mig opsummere i korte træk, hvilke steps du skal følge, hvis du gerne vil have en tør kælder:

 

  1. Fugtighedsanalyse
  2. Installation
  3. Tørringsprocessen
  4. Udtørringsforløb

 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt jeres kælder er tør eller fugtigt, kan du altid få en gratis fugtighedsanalyse af Drytech. De kan hurtigt analysere jeres murværk og se, om jeres fundament er ramt af fugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *