Jeg har set gangstativer og en rollator gøre en forskel

Da jeg skulle vælge uddannelse var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville være socal- og sundhedshjælper. Jeg kan godt lide tanken om, at vi i Danmark tager os af vores ældre lige til det sidste. Vi har plejehjem, ældrepleje, hjemmehjælp og mange andre tiltag, der gør, at vi værner om dem, der i sin tid selv har knoklet på arbejdsmarkedet. Det er også dejligt når man kan se, at en familie bliver aflastet af, ikke på egen hånd at skulle passe deres aldrende slægtninge. Jeg bliver også opmuntret når jeg ser, at handicapudstyr som gangstativer eller en rollator kan hjælpe ældre og handicappede til at få mere ud af deres hverdag.

Gangstativer – ét skridt af gangen

De ældre på det plejehjem, jeg arbejder på, holder meget af at kunne gå rundt på tværs af værelserne og besøge hinanden. Nogle af dem er dog så svage, at de dårligt kan gå selv. I denne forbindelse har vi derfor købt en masse gangstativer ind løbende, så der hele tiden er tidssvarende, brugbare modeller til rådighed for alle.

Det er ikke fordi, at gangstativer hjælper de ældre til at komme hurtigt frem. De hjælper dem bare til at kunne bevæge sig forsigtigt rundt. Selvfølgelig holder vi stadig øje med, at alting går som det skal, og vi tilskynder også til, at de altid sikrer sig, at de har kræfter til det de er i gang med at foretage sig. Ikke desto mindre er jeg sikker på, at gangstativer er en stor hjælp for disse mennesker. Det bedste er når de selv udtrykker med et smil, at gangstativer bedre end ingenting. Det varmer helt ind i hjertet på mig.

Man kan gå ture ved hjælp af en rollator

Egentlig er en rollator jo bare et gangstativ med hjul på. Alligevel er dette et vigtigt spring, hvis brugeren en dag føler sig mere frisk på en længere tur med flere kræfter til rådighed. Desuden vil en rollator ofte have plads til lidt varer eller lignende, hvilket jeg ved tilskynder mig ældre, der endnu bor på egen hånd, til selv at få bevæget sig udenfor døren og handlet lidt ind. Også her på plejehjemmet kan en rollator være midlet til, at de ældre lige kan gå en tur rundt på gangarealerne og få lidt frisk luft.

Alt i alt er handicapudstyr en dejlig ting, og jeg nyder at se gangstativer og mere end én rollator blive brugt hver dag hér, hvor jeg arbejder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *