Hvorfor skal du oprette en børneopsparing til dit barn?

Hvis du som så mange andre bedsteforældre, forældre eller værger går og overvejer, om det kan betale sig at oprette en børneopsparing til dit barnebarn eller barn, så er der et klart svar på dette spørgsmål, og det er: ja! Fordelene er utallige, og det er en nem og billig måde at spare nogle penge sammen på, og så må vi ikke glemme, at barnet får den absolut bedste økonomiske start på ungdommen.

Er der nogle ulemper ved børneopsparing, kunne man passende spørge sig selv. Men faktisk skal man tænke meget subjektivt, hvis man skal finde nogle af disse. Eksempelvis tænker mange, at det er sundere at lade børnene lære at tjene og spare sine egne penge op i stedet for, de bare får foræret et større beløb. Det er naturligvis et argument, og så dog ikke alligevel. En opsparing til børn kan nemlig have et maksimal beløb på nogle tredivetusinde kroner. Det er et udmærket beløb til studiestart eller indskud til lejlighed, men kan bestemt ikke betragtes som et beløb, der vil få barnet til at læne sig tilbage og leve af renterne.

Så kan man spørge sig selv, om man ikke bare kan forære sit barn det samme beløb her og nu, når han eller hun skal til at flytte hjemmefra. Jo, det kan man selvfølgelig, men det er dog ikke alle forældre eller bedsteforældre, der har luft nok i økonomien til at give så mange penge på een gang, så man må sige, at det klart er en fordel at starte en børneopsparing, lige når barnet bliver født, for det er trods alt lidt nemmere at undvære et par hundrede kroner om måneden, og dermed har alle muligheden for at give sine børn eller børnebørn en god start på ungdommen.

Det er altså svært at finde nogle ulemper ved en børneopsparing, som man ikke kan argumentere i mod. Du kan selv undersøge emnet nærmere rundt omkring på nettet. Generelt er reglerne for disse opsparinger ens, så det er primært et spørgsmål om, hvor man mener, man får den bedste service. Normalvis vil man som forælder naturligvis oprette opsparingen i den bank, man selv er kunde i, hvilket der også er mange fordele ved. Banken kender forældrene i forvejen og kender i grove træk til deres økonomiske situation, og ved dermed, hvor mange penge, der kan undværes på månedsbasis eller årsbasis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *