Søger du en billig og miljøvenlig varmekilde så tjek træpiller!

I dag ses der mere og mere på områder, hvor der kan spare. Særligt mange familier ser på, hvordan man kan spare på de faste regninger, så der måske kan blive til en ekstra ferie. En af måderne hvorpå man kan spare, er ved at se på alternative fyrings metoder så som billige træpiller, eller ved at finde alternativer til at producere el.

Ser man på træpillerne, som er et rigtig godt og billigt alternativ, er det ikke kun godt til brændeovne, men kan kombineres med et træpillefyr, som på denne måde også kan give billigere varme i huset. Det er et godt biobrændsel, som også er CO2 neutrale, hvilket betyder, at produktet udleder den samme mængde CO2 ved afbrænding, som træet brugte på at vokse i naturen. På denne måde behøver man ikke tænke på, om det er skadeligt for miljøet, når man f.eks. tænder brændeovnen.

Endvidere er træpillerne, selvom de billigere, fritaget fra diverse afgifter, da aske- og svovlindholdet i dem er under den tilladte grænse på 0,5 %. Derved får man et produkt, som har en utrolig brænde evne, og dermed giver en fantastisk varmeværdi til et helt hus.

Træpillerne leveres oftest på paller, så man få til længere brug, hvilket også gør det billigere at bestille. På denne måde kan bestille til en hel vinters forbrug, og skal dermed ikke bekymre sig om, om man løber tør midt på vinteren. Det vigtigste er dog at huske, at selvom træpillerne kommer i poser, så skal de placeres et tørt sted, ellers er det lige pludselig ikke så billigt mere.

Ønsker man at spare på udgifterne til varme, så er billige træpiller et rigtig godt sted at starte. Er man i tvivl, om det er de rigtig, man har fat i, så kan man altid spørge i butikker eller ringe til deres kundecenter, som kan give en alle de oplysninger, man mangler.

1 Comment

  • Det er altid rart at læse en artikel, som bekræfter en egen beslutning. Jeg har i flere sæsoner nu fyret med træpiller, da det jo er meget billigere, og jeg er så glad for det i min brændeovn, at jeg overvejer at få installeret et træpillefyr.
    Hvis der er nogen, som har erfaring med det, så vil jeg blive glad for nogle gode råd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *