Akut tandpine rammer danskerne – 4 gode råd

Akut tandpine rammer flere og flere danskere. Det er ofte en smertefuld og ubehagelig oplevelse som kræver professionel hjælp, og der kan gå lang tid, før ens tænder er tilbage i optimal tilstand. Derfor er der mange gode grunde til at holde sig fri fra akut tandpine, men hvordan gør man egentlig det? Her får du 4 gode råd til, hvordan du undgår akut tandpine.

Akut tandpine tager tid ud af dit skema

Akut tandpine er sjældent planlagt, heraf navnet akut. Det betyder, at smerterne opstår ud af det blå, og man bliver nød til at sætte tid af til at få bugt med problemet – tid, man ofte kunne bruge på andre og mere interessante ting. Ét af de råd mange danskere kunne benytte for at undgå akut tandpine er, at:

 

Rense munden efter måltider med varmt vand

Efter man har indtaget et måltid, er munden proppet med madrester og bakterier, der klistrer sig til og mellem tænderne. Det giver optimale forhold til, at bakterierne kan gå i gang med at gøre, hvad de gør bedst – lave huller. Hvis du gør det til en vane at rense munden med varmt vand efter ethvert måltid, skyller du mange af bakterierne væk, og dine gummer og tænder er derfor mindre udsatte.

 

Bruge tandtråd

Selvom du skyller munden med varmt vand, kan der være rester, der stadig sidder fast. Det er især kødrester, brød eller grøntsager, der er svære at få væk. Derfor er det en god ide at bruge en tandtråd til at komme ind mellem alle tænderne og på den måde fjerne rester, der ellers havde fået lov til at sidde og udvikle sig til et potentielt tandproblem.

 

Børste tænder 3 gange om dagen

Man er blevet opdraget til at børste tænder hver morgen og aften. Men mange danskere kunne undgå akut tandpine ved at tage fem minutter ud af eftermiddagen og børste bisserne. Det er nemlig efter et måltid mad, at man udsætter tænderne for den største risiko. Madrester er og bliver hovedgrunden til, at man får akut tandpine.

 

Bruge tandstikker

Hvis man ikke har tid til at børste sine tænder efter frokost, kan tandstikker være et godt alternativ. Tandstikker kan i de fleste tilfælde få fat i rester mellem tænderne, og det er derfor et godt værn mod akut tandpine.

Oplever du tandpine? Eller generelle tandproblemer?

Hvis du oplever akut tandpine eller har tandsmerter, du gerne vil af med, kan du kontakte Tandlægecenter Højbro Plads for at få en professionel og effektiv behandling. De er specialister og har mange års erfaring inden for branchen.

 

Ved akut tandpine kan du kontakte Tandlægecenter Højbro Plads på 33 14 05 90 eller besøge deres hjemmeside her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *