Et lån penge – et mikrolån – var nødvendigt efter togturens uheld

Jeg var blevet fejlinformeret i kiosken på togstationen. Jeg havde bestilt et månedskort, så jeg kunne komme på arbejde, men de fik ikke givet mig de rigtige antal zoner. I sidste ende klappede fælden, og jeg måtte se togkontrolløren i øjnene og tage et mikrolån. ”Lån penge”, var der en stemme i mit hoved der sagde.

Jeg kunne spare penge, hvis de fjernede en zone fra mit månedskort, og så kunne jeg køre hele vejen og kun skifte tog én enkelt gang. Hvis dette havde været sandt, så ville jeg ikke stå med en bøde i hånden og være nødt til at tage et mikrolån. Skal ironien helt på plads, så gik jeg forbi et reklameskilt, hvor der stod ”lån penge nu og bliv gladere”.

Et lån penge kunne let skaffes over nettet eller mobilen, og det behøvede kun at være et mikrolån, da bøden ikke var på så højt et beløb.

”Lån penge”, sagde stemmen igen. Ja, jeg vidste godt, hvad der skulle til. Hvis bare jeg havde misset mit tog, eller jeg havde siddet i den rigtige zone på det rigtige tidspunkt, så ville jeg ikke være i denne knibe. Det var heldigt, at et mikrolån var muligt.

1 Comment

  • Det lyder da som en rigtig uheldig situation, især fordi det sådan set ikke var din skyld, at du ikke havde det rigtige antal zoner. Så var det jo godt, at stemmen i dit hoved sagde “lån penge”, for ellers havde det nok været lidt svært at betale bøden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *