Min far prædiker om sine langærmede militærskjorter hver vinter

Hver vinter prædiker min far om sine specielle langærmede militærskjorter. De gør, at han kan holde varmen, påstår han. Jeg stolede ikke på ham, før jeg selv prøvede at tage en på.

Jeg er en del mere kuldskær end de fleste. Èn grad under frysepunktet og mine tænder klaprer, og jeg ryster som en tøs. Min far derimod har aldrig problemer med kulde. Og det er ikke engang fordi, han tager særligt meget tøj på. Jeg render altid rundt med en masse halstørklæder og store jakker, så jeg næsten ikke kan bevæge mig eller se, hvor jeg går. Smart ser det nok heller ikke ud.

Hver vinter har min far og jeg samme diskussion. Det starter som regel med, at jeg beklager mig over kulden. Min far påstår, at han aldrig fryser, fordi han bruger langærmede militærskjorter. Jeg bruger selv helt almindelige langærmede skjorter, og jeg kunne ikke forstå, hvad forskellen var på de to slags. Jeg mente faktisk i lang tid, at han måtte lyve, når han påstod, at han ikke frøs. Eller måske var jeg bare mere kuldskær end ham.

Det kom så vidt, at min far i sin iver for at åbenbare mig for de langærmede militærskjorters herligheder, gav mig én i julegave.

Jeg kunne godt mærke, at stoffet var anderledes på denne her i forhold til mine egne skjorter, men den virkede stadig ret tynd.

En rigtig kold vinterdag, hvor kulden virkelig bed, var jeg fuldstændig frossen, da jeg kom hjem fra arbejde. Jeg manglede stadig at købe ind, men jeg kunne ikke overskue at gå ud igen i det kolde vejr.

Jeg gik ind på værelset og rodede rundt mellem mit tøj og kunne genkende stoffet på den nye skjorte med fingrene.  Jeg kiggede på den. Den var sort, og adskilte sig fra mine egne langærmede skjorter ved at være lidt længere.

Jeg prøvede at tage den på. Den føltes faktisk rigtig varm, og pludselig syntes jeg ligesom min far at det er en genial opfindelse, og jeg gik straks ud og købte flere af den slags langærmede militærskjorter. Nu bruger jeg kun den form for langærmede militærskjorter om vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *