At holde op med at ryge eller ej – et svagt menneskes indrømmelse

Man bør holde op med at ryge, det bør man virkelig. Det medfører sorte lunger, en langsom død og et stort potentiale for en meget sygdomspræget og ulykkelig alderdom.

Jeg har ikke lyst til at tage livet af mig selv. Jeg kan ikke lide tanken om, at jeg rent faktisk skader mennesker omkring mig med min røg inklusiv min familie. Jeg har ikke lyst til at være til gene for min familie, når jeg bliver ældre og dårligt helbred vil sende mig i pendulfart frem og tilbage mellem hospitalet og hjemmet. Jeg har virkelig ikke lyst til noget af alt det.

Problemet er, at jeg heller ikke har lyst til at holde op med ryge.

Jo, logisk set vil jeg gerne holde op med at ryge, da jeg ved, at det er dét, der skal til for at jeg kan undgå ovenstående ulykkeligheder, men min krop vil ikke lytte til hjernen lige meget hvor mange gode argumenter jeg beskyder den med. Den vil ikke holde op med at ryge.
Er jeg et meget svagt menneske så? Det har jeg jo ikke lyst til at indrømme, og jeg bliver altid latterligt defensiv, når ikke-rygere overfalder mig med dårlig samvittighed. Det er vist meget menneskeligt – det er aldrig sjovt at indrømme, at man ikke har viljestyrke og evne til at gøre, hvad man vil.

Jeg har ikke lyst til at holde op med at ryge. Hele min krop siger nej. Jeg kan mærke det ud i armene og i huden. Mit humør bliver det sorteste, og jeg frygter at trigge en depression, når jeg forsøger at kvitte smøgerne. Jeg befinder mig pludselig på arbejdet og opdager, at jeg er ude af stand til at udføre mit job så godt, som jeg plejer. Og hvis jeg ikke kan udføre mit job, så bliver jeg jo fyret, og så har jeg ingen penge til at forsørge min familie med. Det er derfor, jeg ikke har lyst til at ryge.

Skammen er stor. Det er den virkelig. Tænk, at jeg frivilligt forgifter mine lunger. Tænk, at jeg ikke har styrken til bare at holde op med at ryge.

Det kan være, at jeg bør sætte ind med alt, hvad jeg har. I stedet for at tage med familien på charterferie næste år, bruger jeg den ferie på at påbegynde mit rygestop. Jeg har hørt om e cigaretter, som kunne være en metode, der kunne hjælpe mig. Måske er det håb. Måske kan jeg godt finde ud af at holde op med at ryge.

1 Comment

  • Jeg forstår virkelig ikke, hvordan det kan være så svært at holde op med at ryge, men det er nok svært at sætte sig ind i, når man ikke selv er ryger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *