Corona stol – invester i Poul Volthers smukke og tidløse Corona stol

På udkig efter spektakulært møblement så er Volthers Corona stol en oplagt løsning. Volthers Corona stol er med sit fremtidsagtige udseende en flot og elegant løsning i ethvert hjem.

Skal du ud og investere i en lænestol langt ud over det sædvanlige, så er en Corona-stol en af de stole, som du bare ikke kan komme uden om. Den fantastisk udseende Corona stol er et af Danmarks mest berømte møbler og blev designet tilbage i 1960erne af den kendte danske arkitekt Poul M. Volther. Dette indlæg vil fortælle mere om Poul Volther og hans berømte værk Corona stolen.

Hvem var Poul M. Volther?

Poul Volther (1923-2001) tilhørte den danske generation af arkitekter med rødder i det gode håndværk. Som fortaler for funktionalismen var Volther imod midlertidige mode-diller og et for stort fokus på æstetik fremfor komfort i møbeldesign. Volther var udlært møbelsnedker og blev senere uddannet på Kunst-Håndværkerskolen.

Volther blev kendt for mange forskellige produktioner med fokus på funktionalisme, mens at Corona-stolen dog var og blev hans mest kendte produktion og det møbel, som han er husket for i dag. Volther døde i 2001, men har efterladt en stærk arv hos danske møbeldesignere med sin store fokus på, at møbler godt kan være smukke, men at deres primære formål er, at de skal føles godt at sidde i.

Hvad er en Corona stol?

Volthers Corona stol blev første gang fremstillet hos Erik Jørgensen i 1962 og har sidenhen været et populært møbel i danske hjem. Stolen har et fascinerende fremtidsagtigt udseende, men er faktisk funderet i Volthers funktionalistiske tankegang.

Således er Corona stolen ikke hentet fra fremtidens utopia, men er i stedet inspireret af menneskets anatomi, som en elegant kombination af stømlignede linjer og det frit-svævende organiske system, som sikrer, at alle kroppens enkelte dele arbejder i samme retning.

Kendetegn ved en Corona stol

Corona stolen udgøres af fire ’skaller’ i forskellige størrelser, som er betrukket med læder, der kan fås i diverse farver. Coronaens svævende dele er fastgjort på stolens firebenede stel, hvilket leverer maksimal komfort for hele din krop.

På grund af sit elegante design er der noget tidløst og klassisk over Corona-stolen. Dette bevirker samtidig, at en Corona-stol vil passe ind i stort set alle hjem og aldrig vil falde igennem, uanset hvilken stil huset ellers har.

Corona-stolens fortsatte popularitet

Corona-stolen er op til denne dag stadig et særdeles populær møbel i danske hjem og kan findes i møbelforretninger landet over. Corona-stolen har desuden opnået berømmelse ikke bare i Danmark, men også udenfor vores grænser, hvor stolen fortsætter med at sælge godt. Derudover var Corona stolen ved det berømte EU-topmøde i København i 2002 den stol som Europas statsledere sad i. Corona-stolen har desuden optrådt i adskillige film, musikvideoer og på tv.

Original-udgaverne af Volthers Corona-stol produceres i dag stadigvæk af Erik Jørgensen. Prisen for en Corona-stol er særdeles høj og vil i mange tilfælde ligge på mellem 20 og 30 tusind kroner. Corona-stolen kan desuden købes med en matchende fodskammel for ekstra komfort.

1 Comment

  • Sidste år ledte jeg efter en ny lænestol til stuen , og der stiftede jeg for første gang bekendskab med Corona stolen. Jeg vidste straks, at det var den rette stol, men desværre var den alt for dyr. Derfor endte jeg op med at købe en replika udgave af en Corona stol, og den er lige så fantastisk at sidde i, som jeg forventede! Og så er den jo nærmest et kunstværk i sig selv, når den står der i stuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *