Opgaven var aldrig blevet færdig uden affugter og fugtmåler

Når man arbejder som håndværker, oplever man mange sjove ting. Jeg er uddannet elektriker, og har arbejdet som tekniker i mange år. For noget tid siden var jeg ude hos en kunde, som skulle have lavet noget strøm i kælderen. Der havde været vand i kælderen, så der stod affugtere flere steder, og han brugte en fugtmåler i alle væggene.
På grund af vandet var alt strømmen gået i stykker, så der skulle trækkes nye ledninger og det hele. Før jeg kunne gå i gang, blev jeg nød til at måle fugtniveauet i væggene med en fugtmåler for at sikre mig, at der ikke var for meget fugt til elektriciteten. Selvom han havde affugtere stående, viste fugtmåleren at der stadig var meget fugtigt i hele kælderen.

Det var en varm opgave, for en affugter afgiver en del varme, så der blev hurtigt varmt. Det var ikke nogen let opgave at finde ud af, hvor det var gået galt med ledningerne, så jeg måtte bare starte fra en ende af. Ved et uheld kom jeg til at korsslutte en affugter en dag, men heldigvis kunne den fikses igen. Det er godt at man er lidt handy, så man kan lave det, man ødelægger.

Endelig fandt jeg stedet, hvor ledningerne var helt ødelagte, og fugtmåleren viste da også, at der stadig var meget fugt i specielt den væg. Hvis jeg ikke havde haft en fugtmåler til opgave, så var jeg aldrig blevet færdig. Eftersom der stadig var meget fugt, der hvor ledninger var i stykker, så kunne jeg ikke trække nye eller ordne de gamle.

Kunden og jeg blev enige om, at lade en affugter stå lige foran den væg, hvor der var mest fugt, og så skulle han med en fugtmåler tjekke fugtniveauet hver dag. Når det var nede på det rette niveau, skulle jeg komme tilbage og gøre arbejdet færdigt.

Så selvom det var varmt at arbejde med affugtere i rummet, så var det det eneste rigtige, da kælderen aldrig ville være blevet tør uden en affugter. En uges tid senere ringede kunden og sagde, at fugtmåleren nu viste, at der ikke var så meget fugt tilbage i væggen, så nu kunne jeg ordne ledningerne.

Da jeg kom ud til kunde, kørte alle affugterne stadig, så der kunne blive helt tørt. For lige at være sikker på, at der virkelig ikke var mere fugt tilbage, målte jeg selv væggen med min egen fugtmåler. Og rigtig nok nu kunne jeg ordne alle ledninger, og kunden var meget glad.

1 Comment

  • Kender godt det med, at en mindre opgave hurtigt kan blive til noget meget større. I det her tilfælde var det vist godt, at I havde en affugter, så der kunne komme styr på alt fygten. Hvis du mangler noget i fremtiden, så kig forbi Juhl P, de har et stort udvalg i bl.a. affugtere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *